ΑΡ. ΕΓΚΡIΣΕΩΣ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 27682/1647/1990 ΦΕΚ 589/τ.β./10-9-1990

Σχολή Φωνητικής

Τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού και Ορθοφωνίας

Καθηγητές

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ

H Kάλλια Αναστασάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών. Στην ηλικία των δεκαεπτά ετών, πήρε το Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και στα δεκαεννιά της χρόνια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πιάνο κατακτώντας το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, με καθηγητή τον Γιάννη Τζόνκερ. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Πιάνο, ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της στα Ανώτερα Θεωρητικά Μαθήματα. Κατέχει τα πτυχία Ειδικού Αρμονίας, Αντιστίξεως, Φυγής και Συνθέσεως.

Το 1990 ιδρύει το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου. Έκτοτε, έχει διοργανώσει αναρίθμητες συναυλίες στις οποίες συμμετέχει ενεργά τόσο σαν σολίστ όσο και σαν μέλος σχημάτων Μουσικής Δωματίου. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Πιάνου ως ενεργό μέλος, όπως και διοργανώσει Σεμινάρια Πιάνου με καθηγητή τον Δημήτρη Τουφεξή. Με τις Χορωδίες του Μινωικού Ωδείου (Παιδική, Νεανική και Ενηλίκων), έχει δώσει συναυλίες με έργα Κλασσικού Χορωδιακού Ρεπερτορίου των J. S. Bach, G. Fr. Handel, A. Dvorak, W. A. Mozart, καθώς και με έργα Ελλήνων Συνθετών όπως των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Πλέσσα, Δ. Παπαδημητρίου κ.α. Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει στην Κρήτη, με κορυφαία έργα Ελλήνων Συνθετών, όπως «Ο Μεγάλος Ερωτικός» του Μάνου Χατζιδάκι και το «Άξιον  Εστί» των Μίκη Θεοδωράκη – Οδυσσέα Ελύτη το οποίο παρουσιάζεται σε Χοροθεατρική μορφή, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Πολλοί εκ των μαθητών της  στο Πιάνο και στο τραγούδι έχουν διαπρέψει επαγγελματικά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει διατελέσει μέλος κριτικής επιτροπής του Παγκρήτιου Φεστιβάλ Τραγουδιού. Επίσης έχει διατελέσει μέλος κριτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διεξάγεται στο Ηράκλειο, συμπράττοντας με γνωστά ονόματα από το χώρο του θεάτρου.

Τα τελευταία χρόνια έχει εισάγει στο ωδείο τμήματα Φωνητικής και Μουσικού Θεάτρου (Musical Theater Performance) των οποίων είναι η διδάσκουσα καθηγήτρια.