ΑΡ. ΕΓΚΡIΣΕΩΣ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 27682/1647/1990 ΦΕΚ 589/τ.β./10-9-1990

Λίγα λόγια για εμάς

Το Μινωικό Ωδείο ιδρύθηκε το 1990

ΕΜΠΕΙΡΙΑ 25 ΕΤΩΝ κ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ

Η διάρκειας 25 ετών εμπειρία μας στη διδασκαλία της Μουσικής τέχνης,έχει δείξει τη σπουδαιότητα της εξατομικευμένης φροντίδας των μαθητών μας. Κάτι τέτοιο απαιτεί τόσο την προσαρμογή της διδακτέας ύλης στις ανάγκες κάθε παιδιού όσο και τον τρόπο με τον οποίο η διδασκαλία αυτή γίνεται. Το σημαντικώτερο όμως στοιχείο για την επιτυχημένη απόδοση των μαθητών μας είναι η στοργή και η αγάπη. Στοιχεία που παίζουν τον σημαντικώτερο ρόλο στο περιβάλλον του Μινωικού Ωδείου.

 

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ |10 ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Μινωικού Ωδείου λειτουργούν δέκα αίθουσες διδασκαλίας που εκτείνονται σε δύο ορόφους. Οι αίθουσες αυτές παραχωρούννται για μελέτη σε παιδιά που δεν έχουν πιάνο στο σπίτι τους.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ωδείου,υπάρχει η κεντρική αίθουσα συναυλιών,όπου διοργανώνται πολλές εκδηλώσεις καθ’όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους με την ενεργό συμμετοχή των σπουδαστών του ωδείου μας.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ Ή ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

Η ολοκλήρωση των σπουδών των μαθητών μας είναι η μέγιστη ηθική ικανοποίηση για κάθε δάσκαλο. Το Μινωικό Ωδείο ως εκπαιδευτικό ίδρυμα που είναι αναγνωρισμένο από το κράτος,παρέχει τίτλους σπουδών όπως το Πτυχίο και το Δίπλωμα του οργάνου επιλογής κάθε σπουδαστή. Εξίσου σημαντικός κλάδος της Μουσικής είναι αυτός των Ανώτερων Θεωρητικών Τμημάτων:Eιδικού Αρμονίας,Αντιστίξεως,Φυγής (Φούγκας) και Συνθέσεως. Κάθε τμήμα του Θεωρητικού κλάδου της Μουσικής,έχει τον δικό του,ξεχωριστό τίτλο σπουδών (Πτυχίο).

 

Κλασική Παιδεία

Ο οδηγός μας πάντοτε για την ολοκληρωμένη επιμόρφωση των μαθητών μας είναι ο αστείρευτος πλούτος γνώσεων που δίδεται μέσω των έργων των σπουδαίων συνθετών της Προκλασσικής,Κλασσικής και Ρομαντικής Περιόδου της Μουσικής,σε συνδυασμό με τη σύγρονη μουσική.
Στο συνδυαστικό αυτό ρεπερτόριο,συμπεριλαμβάνονται έργα ξένων αλλά και Ελλήνων συνθετών.
Το ρεπερτόριο της μουσικής διδασκαλίας των οργάνων είναι εξαιρετικά ευρύ και η βιβλιογραφία του, πάρα πολύ πλούσια.
Στο Μινωικό Ωδείο γίνεται προσεκτική επιλογή της διδακτέας ύλης,βάσει του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού στο οποίο υπάγεται.

Διακρίσεις

Το Μινωικό Ωδείο ιδρύθηκε το 1990
Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη

Κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων λειτουργίας του,το Μινωικό Ωδείο,έχει να επιδείξει πολλές και σημαντικές διακρίσεις σπουδαστών του σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Πιάνου,Τραγουδιού και Χορωδιών.

Συγκεκριμένα οι δίδυμες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη, σε ηλικία εννέα ετών,κατέκτησαν το 3ο Βραβείο στον 7ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου «KONZERTUM», στην κατηγορία των Ντουέτων (με έργα για τέσσερα χέρια στο πιάνο). Η επιτυχία των κοριτσιών επαναλήφθηκε στον 10ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου «KONZERTEUΜ», στην ίδια κατηγορία.

Στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών της ΧΟΝ, η Χορωδία μας κατέκτησε τον 1ο Επαινο.

Επίσης, το 1997 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού της ΧΟΝ, ο σπουδαστής μας Νίκος Γερακιανάκης κατέκτησε το 1ο Βραβείο, ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ συγκεντρώνοντας το απόλυτο ΑΡΙΣΤΑ, από όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Στις 9 Μαρτίου του 2014,η μαθήτρια του Ωδείου μας,Όλγα Καστρίτση, κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τραγουδιού που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου

Διοργάνωση Συναυλιών

Το Μινωικό Ωδείο ιδρύθηκε το 1990

Μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρος των δραστηριοτήτων του Ωδείου μας, είναι η Διοργάνωση συναυλιών. Οι συναυλίες μας έχουν πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους μορφές.

Όπως ατομικά ρεσιτάλ των τελειόφοιτων του Ωδείου, συναυλίες μουσικών συνόλων (Μουσική Δωματίου), συναυλίες χορωδιών (της Παιδικής και της Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου μας).

Το ρεπερτόριο των χορωδιών μας περιλαμβάνει έργα κλασσικών και σύγχρονων συνθετών.

Ιδιαιτέρως της Νεανικής Χορωδίας όπου τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει κύκλους συναυλιών εκτός Ηρακλείου με βαρύνουσας σημασίας έργα όπως «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ» του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ. Η συναυλία του «ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΥ», πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη δύο εξαίρετων Κρητών καλλιτεχνών που είχαμε τη χαρά να σπουδάσουν μουσική στο Ωδείο μας, του ΜΑΝΩΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ στη λύρα και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ στο λαούτο.

Ο κύκλος συναυλιών της Νεανικής Χορωδίας συνεχίστηκε με το συγκλονιστικό έργο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» σε Μουσική Μίκη Θεοδωράκη και Ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Για πρώτη φορά το«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», αποδόθηκε από τους νεαρούς χορωδούς με την προσθήκη χοροθεατρικών στοιχείων στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του έργου. Ολες οι παραστάσεις του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ,τελούν Υπό την ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Πέραν των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Ωδείου, κύριο μέλημά μας είναι η εξατομικευμένη φροντίδα των σπουδαστών μας. Ο συνδυασμός της μουσικής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την ψυχική φροντίδα από την πλευρά των καθηγητών έχει σαν αποτέλεσμα τη μέγιστη ανάδειξη του ταλέντου κάθε παιδιού.
Συνεχίζουμε λοιπόν το Λειτούργημα της Μουσικής Διδασκαλίας με γνώμονα την αγάπη για τα παιδιά και την ευτυχία που μας δίνει η καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος των σπουδαστών μας.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

Η Διευθύντρια του Μινωικού Ωδείου

Κάλλια Αναστασάκη